https://gallery.mailchimp.com/eede668bd419900e1d53a42a8/images/64aeb8ca-603e-4e75-80b1-c266106dd86b.png

osa kansalaisista toivoo vaalien avulla saavansa Helsingin yleiskaavan uusiksi.

Yleiskaava uusiksi-ryhmän kokouksessa 29.3.2017 hyväksyttiin kyselyämme koskeva lehdistötiedote eräin korjauksin ja jaettiin jäljellä oleva viestintämateriaali läsnä olleiden kesken. Tänään Helsingin Sanomat nosti iloksemme kaavoituskysymykset kuntavaalien keskiöön. Tämä on ollut meidänkin tavoite. Nyt on vielä viikko aikaa jakaa tietoa nettisivustamme, jota on viime päivät koko ajan parannettu ja siihen voi jo olla hyvin tyytyväinen. Tämän johdosta pyydän, että

1) linkitätte Yleiskaava uusiksi -ryhmän nettisivun yleiskaavauusiksi.fi oman yhdistyksenne sivuille, ellette ole sitä tehneet, ja
2) jatkatte ”Äänestä tolkkua Helsingin kaavoitukseen” -viestintäkampanjaamme koko viikon parhaaksi katsomallanne tavalla (levittämällä ilmoituksia ja postikortteja, levittämällä tietoa somen kautta, mahdollisesti kirjoittamalla vielä printtimediaan, haastamalla ehdokkaita vaalitilaisuuksissa ym.).

Jos joku tarvitsee lisää ilmoituksia ja postikortteja, pyydän saada siitä tiedon. Minulla on vielä parisen tuhatta korttia ja muuta painotuotetta loppusuoraamme varten.Lisäksi kyselyymme tulleista vastauksista on valmistunut 8-sivuinen tuloskortti, jossa ovat kaikkien 1085 ehdokkaan nimet ja heidän vastauksensa kyselyymme. Tästä on oiva apu haastettaessa ehdokkaita vaalitilaisuuksissa.

Ja vielä: Kuluneen viikonlopun aikana kuulin muutamalta äänestäjältä ja ehdokkaalta, että yleiskaava on jo ratkaistu. Ehkä tekin olette kuulleet saman. Yleiskaava on kaikkea muuta kuin ratkaistu. Kaavaa ei päästä toteuttamaan ennen kuin siitä tehdyt valitukset on ratkaistu. Olen luottavainen, että kaava kumotaan merkittäviltä osin. Jäljelle jäävästä tynkäkaavasta päättää nyt valittava valtuusto, jolla on aina valta jättää kaava lainvoiman saaneiltakin osin toteuttamatta.

Tätä sotaa ei ole alkuunkaan hävitty. Nyt on aika vyöryttää.

 

Yleiskaava uusiksi -ryhmän puolesta


Risto Suominen
puheenjohtaja
info@tolkkuakaavaan.org


Yleiskaava uusiksi –ryhmään kuuluu yhteensä 35 kaupunginosayhdistystä ja muuta kansalaisjärjestöä eri puolilta Helsinkiä.

yleiskaavauusiksi.fi

facebook.com/yleiskaavauusiksi

twitter.com/yleiskaava