Jouko-kutsulinjan käyttö

0
1024

Osa Kulosaaren asukkaista on edelleen liikennemotissa. Metrolaiturille johtava tilapäinen kulkuyhteys ei sovellu lastenvaunuille eikä rollaattoria tai pyörätuolia käyttäville. Kulosaarelaiset ry on tämän vuoksi selvittänyt muita mahdollisuuksia näiden erityisryhmien liikkumisen helpotamiseksi.

Yhtenä vaihtoehtona kulkemiseen on HSL:n liikennöimän Jouko-kutsulinjan pikkubussi J84. Se palvelee kulosaarelaisia kutsujen perusteella arkisin kello 7.30-15.30. Bussilla ei ole aikataulun mukaisia pysäkkejä eikä lähtöjä.

Jouko-kutsubussi kuljettaa matkustajia Kulosaaresta Herttoniemeen päin ja takaisin. Tilaukset tehdään Liikenneinfon numerosta 09 47664000. Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun hinnan ja matka maksaa normaalin joukkoliikennelipun hinnan verran.

Kuva: HSL

Tilausta tehdessäsi ilmoita oma nimi, matkustajien määrä, lähtöpaikka ja määränpää sekä ajankohta, jolloin toivot olevasi perillä. Samalla soitolla voit tilata sekä meno- että paluumatkan. Tilauksen voi tehdä aikaisintaan kaksi viikkoa ennen haluttua matkapäivää ja viimeistään tuntia ennen toivottua lähtöaikaa.

Jouko-kutsulinjan J84 bussit noutavat matkustajia sekä jo olemassa olevilta joukkoliikenteen (Kulosaaressa linjan 16 ja Metroaseman) pysäkeiltä että myös  virtuaalipysäkeiltä, joiden sijainti selviää bussia tilattaessa. Nimensä mukaisesti virtuaalipysäkkejä ei ole erikseen merkitty kadunvarsiin. Kulosaaressa virtuaalipysäkkejä on mm. vanhainkotien lähellä.

Mukana kulkevista apuvälineistä ja isoista kantamuksista kannattaa mainita tilausta tehdessä. Tarvitaessa kuljettaja avustaa ikäihmisiä ja liikuntaesteisiä bussiin tai bussista pois.

Jouko-bussi on etuosaltaan matalalattiainen pikkubussi, johon on esteetön pääsy niin lastenvaunuila, rollaattorilla kuin pyörätuolillakin. Pyörätuolipaikkoja on yksi ja mukaan mahtuu useampi kokoon taitettava rollaattori.

Bussin tunnistaa HSL:n tunnuksista ja sini-valkosävytteisestä värityksestä.