Kaartin Jääkärirykmentin ja Kulosaaren yhteistoiminta

0
1222

Kaartin Jääkärirykmentin komentaja eversti Jukka Valkeajärvi oli kutsunut lähialueen asukasyhdistysten puheenjohtajat ja hallitusten jäsenet yhteistoimintatilaisuuteen Santahaminaan 12.10.2010. Paikalle oli saapunut Kulosaarelaiset ry:n edustuksen ohella puolisen sataa eri kaupunginosayhdistysten edustajaa.

 

Eversti Valkeajärvi kertoi joukkojen koulutustoiminnasta Santahaminassa. Nykyisin noin 90 prosenttia palveluksensa saarella aloittavista varusmiehistä on kotoisin Helsingistä tai Suur-Helsingin alueelta.

Kuulimme myös Santahaminan maisemointi- ja maankäyttösuunnittelusta sekä maavoimien teettämästä meluselvityksestä. Saarella tehdään aika-ajoin kovapanosammuntoja raskailla ja kevyillä aseilla.

Ulkopuolisen konsultin tekemän melumittauksen perusteella ja paikalla olleiden laajasalolaisten kokemuksen mukaan Santahamina ei aiheuta asumisviihtyisyyttä heikentävää meluongelmaa lähialueilla. Melun oletetaan vielä vähenevän nykyisestään.

Jääkärirykmentin heinäkuun saapumiserän jääkärit antoivat yleisölle näytöt taistelutaidoistaan kaupunkisotaa jäljittelevässä ”simulaattorissa". Jääkärit tuhosivat rakennukseen tunkeutuneen vihollisen.

Mielenkiintoinen tilaisuus päätettiin armeijan hernesopalla ja "lentokentällä" eli pannarilla varuskunnan modernissa ruokalassa. Kiitokset järjestäjille!

Kulosaarelaiset ry:n aloitussivuille on avattu linkki ”Puolustusvoimat – Kaartin Jääkärirykmentti”.