Kaupunkitanssit kutsuvat tanssimaan pääkaupunkiseudulla

0
772

 
     
 
 
     
  Mediatiedote 200516 – vapaa julkaistavaksi heti –  
     
   
     
 

Kaupunkitanssit kutsuvat tanssimaan pääkaupunkiseudulla

Kesä 2016 on jo 17. pääkaupunkiseudun kaupunkitanssikesä. Kaupunkitanssit – maksutonta paritanssiopetusta pääkaupunkiseudulla käynnistyy toukokuun lopussa, viikolla 22. Tulevana kesänä kaupunkitansseja järjestetään seitsemässä kaupunginosassa eri puolilla pääkaupunkiseutua yhteensä 64 kertaa. Opetuksesta vastaa Tanssiteatteri Tsuumi.

 
 

 
 
     
 

Kaupunkitanssien opetustuokioita toteutetaan viidessä Helsingin kaupunginosassa ja kahdessa Espoon kaupunginosassa. Opetuspaikkoina toimivat puistot, torit, aukiot ja kauppakeskukset. Yhteistyökumppaneina toimivat kulttuurikeskukset ja paikallisyhdistykset.

Kaupunkitanssiopetus on innostavaa eikä vaadi ennakkotaitoja. Tanssitunti aloitetaan alkeista, mutta tunnin aikana edetään kuvioihin ja variaatioihin tanssijoiden taitotaso huomioiden. Mukaan voi tulla niin ensikertalainen kuin jo pidempään tanssia harrastanut. Kaupunkitansseissa opetellaan tyypillisimpiä seura-/ lavatansseja: humppaa, tangoa, sambaa, fuskua, foksia, valssia, jenkka, cha chaa, buggia jne.
Opetus toteutetaan niin sanottuna matalan kynnyksen opetuksena – Kaupunkitansseissa tanssitaan pääasiallisesti ulkona, ilman kynnyksiä. Tanssituokioihin ei tarvitse ilmoittautua. Paikalle voi saapua, kun se itselle parhaiten sopii. Tanssimaan saa tulla mukaan kuka vaan, milloin vaan. Opetus on osallistujille maksutonta.  

Kesän 2016 opetuspaikat ovat Kannelmäki (Sitra-tori), Pikku-Huopalahti (Tilkan tori), Tapiola (Espoon kulttuurikeskuksen ulkoilmanäyttämö Amfi), Seurasaari (Antin aukio), Leppävaara (Sellosalin edusta, kauppakeskus Sellon toritaso), Malmi (Ala-Malmin puisto, Malmitalon takana) ja Itäkeskus (Tallinnan aukio). 
Tarkemmat opetuspaikkatiedot, paikkakohtainen opetusohjelma ja koko kesän ohjelma löytyvät Tanssiteatteri Tsuumin verkkosivuilta.

Kaupunkitanssit Facebookissa

 
     
 
Kaupunkitanssit on kesäisin vuodesta 2000 alkaen toteutettu konsepti, jossa paritansseja opetetaan maksuttomasti kaikille halukkaille pääkaupunkiseudun puistoissa, toreilla ja aukioilla. Kuudentoista vuoden aikana Kaupunkitanssit on tavoittanut yli 40 000 kävijää. Ilmaiset paritanssiopetukset on otettu ilolla vastaan ja ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa pääkaupunkiseudun kesäisessä kulttuuri- ja liikuntatarjonnassa.  Vuodesta 2015 alkaen opetuksesta on vastannut Tanssiteatteri Tsuumi.
 
     
 
Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen kansantanssin, nykytanssin ja teatterin ilmaisukeinoja hyödyntävä tanssiteatteri, jonka toimintafilosofiassa yhdistyvät oma kulttuuriperintö, elävän musiikin käyttö sekä vahva vuorovaikutus muiden ryhmien ja organisaatioiden kanssa. Tanssiteatteri Tsuumi tuottaa vuosittain yhdestä kolmeen uutta tanssiteatteriteosta sekä opettaa ja kouluttaa niin tanssin harrastajia kuin ammattilaisiakin.
 
     
 
Lisätietoja ja kuvapyynnöt: ​TANSSITEATTERI TSUUMI 044 745 4454 info@tsuumi.com
 
     
     
     
 

Tanssiteatteri Tsuumi / Tsuumi Dance Theatre

Aleksanterin Teatteri Bulevardi 23-27, 00180 HKI +358 44 745 4454 info@tsuumi.com www.tsuumi.com