Kulosaarelaiset ry tarjoaa torstaina 12.5 klo 18-19 lukutuvassa

0
485

KULOSAARELAISET RY TARJOAA

TORSTAINA 12.5. KLO 18–19 LUKUTUVASSA 

PIRKKO SOININEN

VALOSTA RAKENTUVAT HUONEET

KIRJAN ESITTELY

Pirkko Soinisen teos Valosta rakentuvat huoneet kertoo arkkitehti Wivi Lönnin (1872-1966) upeasta urasta, arkkitehdin luovasta työstä sekä Wivin kamppailusta aikansa sukupuoliroolien ja läheistensä aiheuttamien paineiden ristiaallokossa. Lönn asui Kulosaaressa 1910- ja 1920-lukujen taitteessa useiden vuosien ajan.

KIRJASTA SANOTTUA

”Probleemianalyysille perustuvat ratkaisut olivat Lönnin tavoitteena tilaajien etuja painottavassa ja luovan työn hurmaa tarjoavassa työssä. Samantyyppistä, omaperäistä teokseen sulautumista on Soinisen tavassa sukeltaa henkilöidensä maailmaan. Dramaattisista käännekohdista ja hiljaisista suvantopaikoista kirjailija on valmistanut taideteoksen, joka väreilee ja kimmeltää elämän ihmeellisyyttä.” (Esko Karppanen, Kaleva)

KIRJAILIJASTA

Pirkko Soininen on turkulainen kirjailija, joka on kirjoittanut elämäkerralliset romaanit Wivi Lönnistä ja Ellen Thesleffistä (Ellen, 2018). Hänen esikoisteoksensa Murretut päivät voitti Runo-Kaarina-kilpailun vuonna 2013. Sittemmin hän on kirjoittanut toisen runoteoksen ja taidemysteerisarjan yhdessä Eppu Nuotion kanssa.

TERVETULOA!

Lukutupa on auki tiistaisin ja torstaisin klo 16–19. Kulku alas Svinhufvudinkujaa pitkin ja koulun nurkalta vasemmalle.