Kulosaarelaiset ry:n muistutus Kivinokan osayleiskaavan valmisteluun

0
810

Kulosaarelaiset ry- Brändoborna rf: Kivinokka pitää säilyttää helsinkiläisten ulkoilu- ja virkistysalueena.

Helsingin kaupunki
Kirjaamo
Kaupunkisuunnitteluvirasto
PL 10
00099 Helsingin kaupunki

Viite: Kivinokan osayleiskaavan valmistelu, HEL 2011-006292 T 10 03 02 00, Ksv 1002_1

Asia: Muistutus/mielipiteen ilmaus/protesti Kivinokan osayleiskaavan valmisteluun

Kulosaarelaiset ry ­- Brändöborna rf vaatii, että Kivinokka säilytetään helsinkiläisten ulkoilu- ja virkistysalueena.

Kivinokka on tuhansien helsinkiläisten aktiivisesti käyttämä sisäsaariston luonto- ja vapaa-ajanviettoalue Helsingin Herttoniemessä. Tulevat uudet asuinalueet esimerkiksi Kalasatamassa tulevat lisäämään virkistysalueiden tarvetta. Olisi järjetöntä kaavoittaa viimeisiä viherkeuhkoja asumiseen.

Kivinokan alueella on jo kaksi urheilukenttää joiden toimintaa voidaan entisestään parantaa. Myös skeittipaikka sopisi Kivinokkaan. Lenkkeilyyn soveltuvia reittejä voidaan lisätä. Koirien ja koiraharrastuksen mahdollisuuksia voidaan parantaa, esimerkiksi agility -rata sopisi alueelle.

Alueella on kaksi uimarantaa. Niitä voisi parantaa ja huomioida liikuntaesteisten mahdollisuudet uida. Avantouinti on hyvin suosittua ja Helsingistä puuttuu Vantaan Kuusijärven veroinen avantouintikeskus, joka sopisi Kivinokkaan. Samalla pitäisi tehdä kunnon saunat. Melonta ja sitä palveleva toiminta sopisi myös hyvin alueelle.

Kivinokka on monien päiväkotiryhmien ja koululaisten retkikohde. Toivottavasti luontoretket kuuluvat tulevaisuudessakin Kivinokkaan.

Helsinki on yksi kasvavimmista metropoleista Euroopassa ja silti meiltä puuttuvat Berliinin ja Tukholman kaltaisia kaupunkilaisten olohuoneet, urbaanit ekopuistot. Kivinokasta on ekologista piipahtaa luontoon; haaveksimaan ja haistelemaan puiden tuoksua, uimaan kesällä ja pilkkimään talvella. Tukholmassa Ekoparken on ollut jo vuodesta 1995 lähtien – Ekoparkenista lisätietoja: www.ekoparken.org

Historiansa puolesta Kivinokka kuuluu stadiin. Kesämajat ja siirtolapuutarhamökit kuuluvat helsinkiläiseen kaupunkikuvaan ja ovat osa elävää, kaupunkilaisten omaa monikerroksista kaupunkia.

Helsingissä 1. joulukuuta 2011

Kaupunginosayhdistys Kulosaarelaiset ry – Brändöborna rf, puheenjohtaja

Satu Väkiparta