Kulosaari-päivä 2023

Tervetuloa viettämään perinteistä Kulosaari-päivää keskiviikkona 23.8.2023 klo 17:30-20 Kluuvin (Eugen Schaumanin) puistoon. Tilaisuus on ilmainen kaikille.

Tuttuun tapaan ohjelmassa on supersuosittu lasten juoksukilpailu, poniratsastusta, pomppulinna sekä keppariestekilpailut.

Suuren suosion ansiosta viime vuotinen ulkonäyttely saarelaisten vanhoista autoista tehdään uudestaan.

Paikalla on myös erilaisia kulosaarelaisia yhdistyksiä ja muita toimijoita esittelemässä omaa toimintaansa.

Suuhun pantavaksi tilaisuudesta löytyy mokkapala-kahvila, makkaragrilli, muurinpohjalettuja ja muita herkkuja.

Kulosaaren kulttuuriyhdistys tarjoaa tapahtuman lopuksi ohjelmallisen yllätyksen, josta kerrotaan enemmän hiukan myöhemmin.

Lähialueen monilukuista yleisöä Kulosaari-päivässä 2022.

Kulosaari-päivän tavoitteet:

Kulosaarelaiset ry on kotiseutuyhdistys, joka haluaa kasvattaa yhteisöllisyyttä tarjoamalla kaikille Kulosaaresta kiinnostuneille jokavuotuisen unohtumattoman kokemuksen ilmaisen puistotapahtuman muodossa. Tapahtuma tuotetaan vapaaehtoisvoimin, sen on tarkoitus olla mahdollisimman saavutettavissa ja siihen toivotaan osallistuvan kaikki kiinnostuneet sukupolviin ja -puoliin katsomatta, eli kaikki ovat tervetulleita. Kulosaari-päivä on myös hyvä mahdollisuus uudelle saarelaiselle integroitua uuteen yhteisöönsä tapaamalla kerralla suuren joukon saarelaisia.

Tapahtuma on myös ekologisesti kestävä, se tapahtuu luonnon helmassa kevyin pöytä ja telttarakennelmin toteuteutettuna ja lähes kaikki osallistujat kävelevät tai pyöräilevät paikalle ja kotiin. Tapahtuman tuottamat roskat siivotaan samantien pois vapaaehtoisvoimin.

Taloudellisen kestävyyden kannalta Kulosaari-päivä voidaan katsoa olevan sitä tukeva, sillä se antaa kaikille saarelaisille toimijoille, koosta riippumatta, ilmaisen mahdollisuuden esittäytyä ja kertoa toiminnastaan lähialueen asukkaille.

Tervetuloa mukaan!

Paikalliset toimijat (kuvassa Brändö Seglaren juniorivalmentajat) kertovat toiminnastaan lähialueen asukkaille.