Lukutuvan uutisia

0
865

Tiistaina 31.10. klo 18-19 kulosaarelaiset professorit Riho Grünthal ja Mika Levanto kertovat Lukutuvassa, mistä suomen kieli ja suomalaiset ovat lähtöisin. Heillä on asioista tuoretta tutkimustietoa, sillä he ovat juuri niiden alojen asiantuntijoita. 

nosto mika lavento kuva mika federley s420x420 q60 noupscale

Riho Grünthal on suomalais-ugrilaisiin kieliin ja Itämeren alueen kehitykseen erikoistunut kielentutkija. Hän on erityisesti keskittynyt tutkimaan kielen ja kieliyhteisöjen muuttumista eri näkökulmista. Grünthal toimii Helsingin yliopistossa itämerensuomalaisten kielten professorina ja suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien oppiainevastaavana. Vapaa-ajalla hän mielellään kalastaa ja toisinaan rapsuttaa sormiensa välistä kalansuomuja. (Päivän humanisti 4.2.2015)

Mika Lavento on arkeologian professori, jonka tehtäväkenttään kuuluu arkeologinen tutkimus eri puolilla maailmaa. Hän on tehnyt tutkimusta pääosin pohjoisella havumetsävyöhykkeellä sekä laajoja kenttätöitä Kreikassa ja Lähi-idässä. Arkeologia kiehtoo Laventoa, koska se yhdistää monia tieteitä. Alan metodit myös kehittyvät nopeasti. Uusi tutkimusaineisto lisääntyy ja saattaa muuttaa merkittävästikin aikaisempia käsityksiämme menneisyydestä. (Päivän humanisti 28.12.2015)

TERVETULOA KUULEMAAN!