MieliPosti 1:2017, Työkaluja iäkkäiden mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen

0
912
 

Nro 1:2017

Julkaisija:
Ikäinstituutti

 
     
   

Keskustele elämäntaidoista -opas ilmestyy maaliskuussa

Elämäntaitoja voi pohtia ja niistä voi iloita milloin ja missä vain! Huomion kohdistaminen iäkkäiden ihmisten elämäntaitoihin tekee näkyväksi heidän vahvuuksiaan, elämänkokemustaan ja voimavarojaan ja saa heidät näkemään osaamisensa.
Lue lisää »

 
     
 
 
 

LINKKIVINKIT

 
 
  Elämäntaidot esiin Mielipakalla
Mielipakka on mielen hyvinvoinnin korttipakka, jossa on 52 tehtäväkorttia. Kortit on tarkoitettu ikääntyville sekä heidän kanssaan työskentelevielle ammattilaisille ja vapaaehtoisille.»
 
 
  vapaaehtoiseksi.fi kannustaa avuksi iäkkäälle
Verkkoportaali kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen erilaisia vapaaehtoistyön tapoja kotona asuvan iäkkään avuksi. Sivusto on järjestöjen yhteinen ponnistus ja toteutusta tuki ympäristöministeriö.»
 
 
  Nestori Nurjamieli ja Hyvän Mielen konkarit -lautapeli
Lautapeli tukee leikillisyyden ja pelillistämisen keinoilla mielen hyvinvointia. Lautapeli rohkaisee ikäihmisiä liikkumaan ja synnyttää oivalluksia siitä, miten pienillä teoilla voi vaikuttaa omaan fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin.»
 
 
 
 

Yhden päivän ohjaajakoulutusta pilotoidaan

Keväällä 2017 pilotoidaan Mielen hyvinvoinnin silta -ohjaajakoulutusta. Koulutuspäivään kuuluu lyhyitä luentoja, keskustelua ja mielen hyvinvoinnin harjoittelun tapoihin tutustumista. Elämäntaitojen teemat ja Mielipakan kortit ovat osa uudistunutta koulutusta. Mielipakasta löytyy sopivia kortteja  Mielen hyvinvoinnin silta -ryhmän aiheiden pohdintaan.
Lue lisää »

 

Elämäntaito-tilaisuudet jatkuvat Helsingissä

Kaikille avoimen Elämäntaitojen huoneen toiminta jatkuu keväällä Kampin palvelukeskuksessa neljällä tapaamisella. Kuka tahansa eläkeikäinen on tervetullut mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja kokeilemaan harjoituksia ilman ilmoittautumista. Elämäntaitojen huoneessa käsitellään mielen hyvinvoinnin teemoja ja taitoja helposti lähestyttävällä tavalla.
Lue lisää »

 
 
   

 
  Maksuton yleisötilaisuus ikääntyville:Liikettä mielelle ja keholle 8.3.2017, Helsinki
Tule kuulemaan vinkkejä mielen ja kehon hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.»
 
 
  Merkitse kalenteriisi 9.5.2017
THL:n ja Ikäinstituutin maksuton seminaari ikääntyvien mielen hyvinvoinnista Helsingissä klo 12-16.
 
 
     
 
     
 
 
 

Positiivinen psykologia vanhustyössä

Positiivinen psykologia antaa runsaasti eväitä siihen, miten hyvää elämää, ikääntymistä ja vanhuutta voi rakentaa. Vanhustyöhön sovellettuna se tuo esiin hyvän kohtaamisen merkityksen. Positiivisen psykologian anti työelämälle ja työyhteisöjen toimivuuden vahvistamiseen on merkittävä. Myönteisten tunteiden huomioiminen, yhteisten onnistumisten tutkailu ja vahvuuksien esiin nostaminen antavat voimaa työyhteisöissä.
Lue lisää »

 
 
 
 
     
 
 
  Ikäinstituutti
Jämsänkatu 2
00520 Helsinki
www.ikainstituutti.fi
 
Osoitelähde: Elämäntaidon eväät -hankkeen ja Ikäinstituutin mielen hyvinvoinnin osoiterekisteri
Palautteet ja uutisvinkit:
elamantaidotesiin@ikainstituutti.fi
 
 
  Ikäinstituutti - Elämäntaidon eväät Eloisa ikä