Vuoden kulosaarelainen 2010

0
791

Kulosaarelaiset – Brändöborna -yhdistys valitsi vuoden 2010 kulosaarelaiseksi Mika Lindqvistin.

Mika on pitänyt tietovisaa vuodesta 2005 joka viikko yhtä kesälomaa lukuunottamatta eri puolilla Helsinkiä. Kysymyksiä hän on laatinut kaikkiaan noin 35.000. Nykyään visa järjestetään keskiviikkoisin klo 20 alkaen Kuparilyhdyssä. Joskus se on pidetty myös Blue Cornerissa.

 

 Heikki Kukkonen ojentaa Mikalle Vuoden kulosaarelaisen kunniakirjan.

Mikan kiitospuhe 3.2. 2010

Slagen med häpnad…
Olen asunut Myllypurossa, Kalliossa, Töölössä, Riihimäellä. Lontoossakin. Vuoden töölöläinen – ok,  vuoden kalliolainen, samoin. Vuoden myllypurolainen: ei, puhumattakaan vuoden riihimäkeläisestä. Vuoden lontoolainen -valinta voisi tuntua melkein näin hyvältä…Vuoden kulosaarelainen!
En ole syntynyt saarella, mutta olen asunut useina kertoina täällä ja yhtäjaksoisesti viitisen vuotta. 90-vuotias äitini asuu yhä kotona Ståhlbergintie 3:ssa. Jos juuria haetaan, kerron, että muutama vuosi sitten edesmennyt isäni syntyi mökissä, mikä sijaitsi joitakin satoja metrejä nykyisestä Herttoniemen liikenneympyrästä tänne Kulosaareen päin.
Edellisen kerran taisin saada jonkun julkisen tunnustuksen hyvin tehdystä asiasta kahdeksanvuotiaana, kun sain koulun kevätjuhlassa 10 markan stipendin SYP:n pankkikirjalle (PYP) talletettuna.
Kiitos. Nähdään kello kahdeksan alkavassa tietovisassa! Älkää ihmetelkö, jos vähän aikaan leijun tai leijailen…sallikaa se. Kiitos vielä kerran suuresta kunniasta.